RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
4 februari 2022 10:26


Vermiste kat na bijna 1,5 jaar weer terug bij baasjes
Foto: Vermiste kat na bijna 1,5 jaar weer terug bij baasjes
Diesel voelt zich weer helemaal thuis. Foto: Francisca

- De cyperse kat Diesel is na bijna 1,5 jaar weer terug bij zijn baasjes in Harderwijk. Vlak nadat het gezin verhuisd was, ontsnapte Diesel via een raam naar buiten. Verschillende zoektochten leverden niks op. Tot ze ineens afgelopen week een telefoontje van de dierenambulance kregen.

“We kregen een telefoontje dat een kat al twee weken rond liep bij mensen thuis in Ermelo”, vertelt Mireille Klip van Dierenambulance Noordwest-Veluwe. Zij kwamen langs om te kijken of de kat gechipt is. Dat bleek zo te zijn, maar de gegevens op de chip waren niet op orde. Zo had het telefoonnummer een cijfer te veel. “Na een zoektocht kwamen we uit bij dierencentrum de Ark en via hun konden we de eigenaren achterhalen. Die kwamen direct na het telefoontje naar het asiel.”

“We waren eigenlijk een beetje stil en dachten van: 'Huh, hoe kan dit?' ”, vertelt eigenaresse Francisca. Bij het asiel aangekomen geloofden ze niet dat het écht Diesel was. “We zijn echt hartstikke blij! Het gaat thuis ook meteen weer goed”, vertelt ze. “Hij herkende ons ook en komt weer lekker knuffelen.”

Waar Diesel al die tijd is geweest, blijft een raadsel. Ook hoe hij van Harderwijk naar Ermelo is gegaan. Maar er is wel goed voor hem gezorgd. “Hij is nog nooit zo dik geweest”, vertelt Francisca lachend. Ook is de kat niet verwilderd. De kans is groot dat hij bij iemand anders in huis is geweest.

De komende twee maanden blijft Diesel binnen. De familie wilt niet dat de kat nog een keer ontsnapt. “En daarna gaat hij misschien met een tuigje om naar buiten. Hij is wel vaker weggelopen namelijk. Dat willen we niet nog een keer.”

Volgens de dierenambulance blijkt nu weer hoe belangrijk het is om een huisdier te laten chippen én dat de gegevens van de baasjes kloppen. Zo kan een dier altijd terug naar de eigenaren.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

gemeente harderwijk harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie