RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
4 februari 2022 9:43


Gemeente ziet herontwikkeling woonzorglocatie Randmeer positief in, omwonenden nog niet tevreden
Foto: Gemeente ziet herontwikkeling woonzorglocatie Randmeer positief in, omwonenden nog niet tevreden
Het aangepaste plan. Foto: Gemeente Harderwijk

- Het college van B&W in Harderwijk heeft ingestemd met het alternatieve plan voor de herontwikkeling van het woonzorglocatie Randmeer. Dit plan kan als basis kunnen dienen voor het bestemmingsplan Randmeer.

Een werkgroep, bestaande uit alle betrokken partijen, is nauw betrokken geweest bij de uitkomsten over het plan. Het oorspronkelijk gepresenteerde plan van woningcorporatie Habion stuitte op veel verzet. Aan de hand van gesprekken is er een kwaliteitsverbetering in het plan doorgevoerd. Het plan is minder massaal geworden. Het parkeren en de buitenruimte worden beter ingericht. Het doel is en blijft dat er huurwoningen (sociaal en middenhuur) voor ouderen komen. Verder blijft Zorggroep Noordwest Veluwe de zorg verlenen.

Omwonenden zijn nog niet tevreden met de aanpassingen in het plan, maar er is nu een overzicht toegevoegd met de verschillen van inzicht. Dit lijstje zal ter informatie aan de Raadscommissie Ruimte voorgelegd worden. De raadscommissie wordt geïnformeerd over het proces met de werkgroep en wat daar de uitkomsten van zijn. De raad krijgt daarmee inzicht in de varianten en kan zelf een afgewogen keuze maken.

De initiatiefnemer Habion kan op basis van de richting van de raad een bestemmingsplan gaan uitwerken. Het college heeft er vertrouwen in dat het nieuwe plan een positieve aanwinst voor Harderwijk zal zijn. De commissie ruimte wordt geïnformeerd en bespreekt het onderwerp op 24 februari aanstaande.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

gemeente harderwijk harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie