RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
8 februari 2022 15:44


Groen licht voor plannen camping De Hoefstal
Foto: Groen licht voor plannen camping De Hoefstal
Camping De Hoefstal in Hulshorst. Foto: RTV Nunspeet

- Camping De Hoefstal in Hulshorst wordt als pilot omgebouwd tot een woonlocatie. Het plan hiervoor werd met stoom en kokend water klaargestoomd voor de commissie Ruimte en Wonen. De leden daarvan stemden unaniem in met het plan.

Het gaat om de sanering van het totale terrein en de realisatie van vijf starterswoningen, twee-onder een-kapwoningen en vijf vrijstaande woningen. De huurders van de huidige recreatiewoningen is per 1 maart 2023 de huur opgezegd.

Gelijktijdig start het college van burgemeester en wethouders met het opstellen van een totale visie voor het gebied tussen de Hoefstal en de kern Hulshorst omdat daar meerdere plannen spelen. De raad wil dat haast wordt gemaakt met de realisatie van het plan gezien de bestaande woningnood. De enige kritische opmerking kwam van Jeroen Snaterse (Liberaal Nunspeet) die zich afvraagt of de woningbouw inderdaad alleen voor Hulshorsters is of mede bedoeld om de woningnood in Nunspeet op te lossen.

Het plan wordt als pilot uitgevoerd omdat de gemeente Nunspeet geen beleidsplan op de plank heeft liggen als het gaat om de transformatie van recreatie naar wonen. Voor het park in Hulshorst wordt aangenomen dat het toeristisch niet toekomstbestendig meer is.

Voor Gerrit Polinder (SGP) speelt mee dat er geen landbouwgrond mee is gemoeid. Corrie Jansen (Gemeentebelang) vindt de woningbouw belangrijk gezien de woningnood maar ook om mogelijke verpaupering van het park in de toekomst te voorkomen. Evert Leusink (ChristenUnie) vindt het goed dat een enquête wordt gehouden naar de totale woningbehoefte in Hulshorst. Sander Kouwenberg (PvdA/GroenLinks) juicht vooral de komst van starterswoningen toe.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Politiek 

politiek hulshorst gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie