RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
17 februari 2022 20:12


Honderden ondertekenen vuurwerkpetitie na nieuwjaarsbrand Elburg
Foto: Honderden ondertekenen vuurwerkpetitie na nieuwjaarsbrand Elburg
De vlammen sloegen al uit het dak toen de brandweer arriveerde. Foto: Stefan Verkerk/NewsUnited

- De petitie voor een algeheel vuurwerkverbod in de historische binnenstad van Elburg is al meer dan 600 keer ondertekend. Initiatiefnemer is ondernemer Joop Zwart: "Dit mag nooit meer gebeuren!"

"Maak een vuurwerkvrije zone voor Elburg Vesting." Zo roepen ondernemers en bewoners van de historische binnenstad van Elburg op om een petitie te tekenen voor een vuurwerkverbod in het centrum. Aanleiding is een fatale brand afgelopen nieuwjaarsdag toen een historisch pand in vlammen opging. De bewoonster kon zich ternauwernood redden, het pand brandde compleet af. De brandweer had grote moeite om de naastgelegen panden te behouden.

Dat komt volgens ondernemer Zwart doordat veel panden in het historische centrum van hout zijn gebouwd. "Ook zijn veel panden met elkaar verbonden en kan een brand dus makkelijk overslaan."

Een gat

Het is een triest gezicht in de Beekstraat. Het afgebrande pand heeft een groot gat geslagen in het straatbeeld. Achter een hek ligt nog wat puin en een paar balken. Een triest gezicht voor Joop Zwart die zelf ook boven zijn kledingwinkel in het monumentale centrum woont. "We hebben weer eens gezien hoe snel het kan gaan."

Vaker gebeurd

Het is niet de eerste keer dat het brandt in de binnenstad volgens Zwart. "Het is al vaker gebeurd tijdens de jaarwisseling. Monumenten staan dicht op elkaar en zijn niet brandveilig gebouwd. Dit moet stoppen. We willen ons cultureel erfgoed in Elburg behouden." Daarom heeft de ondernemer een brief gestuurd naar de gemeenteraad om het vuurwerkverbod beter te handhaven. Ook is hij een petitie gestart. Die is al meer dan 600 keer ondertekend. Zwart hoopt uiteindelijk rond de 1000 handtekeningen uit te komen. De petitie loopt nog tot begin maart.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Beek  Elburg Nieuws 

elburg gemeente elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie