RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
18 februari 2022 9:25


Zorgen over dierenverblijf Edzard Koningpark door storm Dudley en Eunice
Foto: Zorgen over dierenverblijf Edzard Koningpark door storm Dudley en Eunice
De boom die donderdag op het dierenverblijf viel. Foto: Gerbrand Vis

- Storm Dudley is nog maar net het land uit en storm Eunice staat al weer klaar. Vrijdagmiddag kunnen windstoten tot 120 kilometer per uur voorkomen. Daarom kondigt het KNMI later vandaag code oranje af. Storm Dudley heeft nog wel voor de nodige onrust gezorgd bij volgers van RTV Nunspeet op social media.

Door de hevigheid van die storm viel donderdagochtend vroeg een boom om in het Edzard Koningpark in Nunspeet. Die boom viel precies op een dierenverblijf in het park. Volgens woordvoerder van de gemeente Wob Meijering zaten de dieren in het huisje toen de schade ontstond, maar hebben ze er niks aan overgehouden. Daarop werd donderdag ook gezegd: "Verhuizen van de dieren naar een andere locatie is niet nodig, ze kunnen nog wel onderdak vinden in het beschadigde onderkomen."

Op Facebook maken volgers zich zorgen over de dieren. Helemaal nu storm Eunice voor de deur staat. Zo zegt Anja Bouw: “Helaas is de storm die morgen komt (vrijdag, red.) nog pittiger dan deze. En dan hebben ze geen schuilplaats meer.” Ramona Klaassen reageert daarop: “Precies dat. Morgen (vrijdag, red.) stort het dalijk helemaal in als ze "schuilen". Dat lijkt me dan nog erger.”

Volgens Margriet Van't Veld heeft één geitje een wondje aan het hoofd opgelopen. Donderdagmiddag ging ze nog terug naar het dier om te controleren hoe het ging. “Het was gelukkig een kleine wond als ik het goed zag.. Dus hopelijk valt het mee”, laat ze weten.

De grote boom is donderdagmiddag weggehaald. Volgens woordvoerder Meijering is het dierenverblijf beschadigd, maar: “nog veilig genoeg als onderkomen voor de dieren. De kans dat er opnieuw op die plek een boom omwaait is niet zo groot.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie