RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
18 februari 2022 11:17


Vijftig jaar Nunspeet te zien in nieuwe foto-expositie
Foto: Vijftig jaar Nunspeet te zien in nieuwe foto-expositie
Selectie uit vijftig jaar gemeente Nunspeet te zien in het gemeentehuis. Foto: RTV Nunspeet

- De foto-expositie over het 50-jarig bestaan van de gemeente Nunspeet is donderdagmiddag officieel geopend. Foto’s van fotograaf Bram van de Biezen zijn hiervoor uit het archief gehaald. De expositie is bijna het hele jaar te zien in de hal van het gemeentehuis.

Samen met leden van de projectgroep 50 jaar Nunspeet maakte Bram een selectie uit zijn fotoarchief. De meest bijzondere, sprekende en typische foto’s kregen een plekje in de expositie. Zo hangen er foto’s uit 1973 van de aubade tijdens Koninginnedag bij het oude gemeentehuis, maar ook van bijvoorbeeld de wateroverlast in woonwijk De Brake in 1982.

Sinds oktober vorig jaar is Bram al actief aan het zoeken. Maar liefst 40.000 foto’s zijn de revue gepasseerd. “Met een sterretje heb ik foto’s aangevinkt waarvan ik dacht ‘dat is wel leuk’”, vertelt hij. Uiteindelijk is van 1000 naar 300 foto’s gegaan. “Marije Storteboom en Marianne van Voorst hebben de definitieve keuze gemaakt over welke foto’s hier kwamen te hangen.”

De fotograaf heeft in samenspraak besloten om geen teksten toe te voegen aan de foto’s. Zo kunnen mensen zelf nagaan wat ze ervan vinden en of ze er herinneringen bij hebben. “Ik herinner me bij elke foto welke tijd het was en wat er gebeurde”, laat Bram weten.

De tentoonstelling is alleen in de periode 10 juni tot en met 10 juli niet te zien in het gemeentehuis. Dan is de expositie te bekijken in het Noord-Veluws Museum in Nunspeet. Er zijn ook kleinere fototentoonstellingen verdeeld over verschillende dorpshuizen. Die kan men het hele jaar bezoeken in de foyer van Veluvine in Nunspeet, maar ook in dorpshuis De Wieken in Hulshorst, dorpshuis De Horsterhoek in Vierhouten en in het dorpshuis in Elspeet.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet  Voorst Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie