Ankeiler: Vanwege stormschade blijft zwembad De Sypel in Harderwijk waarschijnlijk nog tot en met medio maart gesloten. Dat maakt de gemeente Harderwijk bekend.

- Vanwege stormschade blijft zwembad De Sypel in Harderwijk waarschijnlijk nog tot en met medio maart gesloten. Dat maakt de gemeente Harderwijk bekend. De sporthallen zijn wel gewoon geopend.

Het zwembad is vorige week vrijdag zwaar getroffen door de storm. De luchtbehandelingsinstallatie is deels weggewaaid en voor het overige zwaar beschadigd. Er blijkt meer beschadigd te zijn dan eerst werd gedacht. De levering van nieuwe materialen en de montage ervan gaan langer duren dan verwacht. De ontstane schade heeft overigens geen gevolgen voor de voortgang van de nieuwbouw van het zwembad.

Eind volgende week worden de nieuwe ventilatiekanalen geleverd. Slechts een klein deel van de bestaande kanalen kan worden hergebruikt. De rest moet allemaal opnieuw gemaakt worden. Direct na de aflevering van de nieuwe materialen wordt gestart met de montage en de aansluiting van de ventilatiekanalen. Dat zal ongeveer twee weken duren. Een precieze opleverdatum kan niet gegeven worden. De uitvoering van dakwerkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel