RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
1 maart 2022 10:32


Nunspeters komen in actie voor Oekraïne
Foto: Nunspeters komen in actie voor Oekraïne
Uitpakken van het materiaal in Polen Foto: Hans de Kievid

- Meerdere Nunspeters komen in actie voor Oekraïne. Veel inwoners uit de gemeente Nunspeet willen iets doen voor de Oekraïners die op de vlucht zijn voor de oorlog met Rusland. Op verschillende plekken in de gemeente worden inzamelingspunten ingericht voor hulpgoederen.

Zo ook aan de Nijverheidsweg 4 in Nunspeet. “Een leverancier van Rookoven gaat een aantal vrachtwagens met spullen vervoeren naar Oekraïne”, vertelt Jan Reimer Westerhuis. Jan vindt het zelf ook verschrikkelijk wat er gebeurt en heeft daarom het idee van een inzamelpunt overgenomen van kennissen uit Dronten. “Er is vooral behoefte aan tenten, medical kits, knuffels, slaapzakken en lang houdbaar voedsel. Gelukkig komt dat ook binnen.” Hans Jaket uit Nunspeet heeft aangeboden om eventueel spullen bij mensen aan huis op te halen. Daarvoor kan gebeld worden met 06-52730028.

‘Het loopt storm’

Een ander inzamelpunt in Nunspeet is aan de Marconiweg 30-32 ingericht. “Het loopt hier storm en we gaan zelfs borden maken die de route wijzen richting ons opslagpunt”, zegt Hans de Kievid.

Een oproep op Facebook wordt massaal gedeeld. Hans krijgt zelfs telefoontjes uit Tilburg met de mededeling dat er duizend kledingstukken gedoneerd worden. “Ik heb hier geen woorden voor, zo fantastisch is het.” Twee gevulde vrachtwagens zijn al richting een adres in Polen gebracht. Daar is een eerste opvang voor 150 Oekraïners geregeld.

Volgens Hans is er veel vraag naar tenten, slaapzakken, babyvoeding, luiers en medische spullen. “Van een apotheek hebben we infusen gehad maar ook krijgen we bijvoorbeeld 140 matrassen, 3000 potjes babyvoeding, 3,5 ton aardappels 1,5 ton uien en twee pallets met wc-papier aangeleverd.”

Lees verder onder de foto

Afbeelding
Pallets wc-papier worden ingeladen. Foto: Hans de Kievid

Langs de grens

In Polen is via een familielid van Hans een groot verzamelpunt ingericht. “We zoeken de randgebieden langs de grens met Oekraïne op omdat de hulp daar mondjesmaat op gang komt. Als er wat overblijft dan gaat het naar de dorpen langs de grens”, laat hij weten.

Hans benadrukt wel dat ze niet hele huisraden aannemen. Wel bijvoorbeeld kleding, houdbare etenswaren, matrassen, slaapzakken, beddengoed en water. “In eerste instantie zamelen we in tot vrijdag 4 maart, maar eigenlijk willen we dit zolang het nodig is blijven doen. Er is altijd iemand op locatie die de goederen in ontvangst neemt. Wel is het fijn als kleding alvast voorgesorteerd wordt, dat scheelt erg in tijd.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Dronten  Nunspeet  Tilburg Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina water instagram rtv nunspeet transport storm vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie