RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
8 maart 2022 13:18


Stille tocht voor omgekomen Robbin van de Streek (19)
Foto: Stille tocht voor omgekomen Robbin van de Streek (19)
Robbin van de Streek tijdens zijn vakantie. Foto: Eigen foto

- De vriendengroep van de 19-jarige Robbin van de Streek organiseert vrijdagavond 11 maart een stille tocht in Nunspeet. Begin februari stortte het vliegtuigje waar Robbin en een vriend uit 't Harde inzaten neer in Peru.

Het lichaam van de Nunspeetse Robbin is nog steeds niet terug in Nederland en dus is het voor de vriendengroep lastig om het een plekje te geven. “Zo kunnen we toch iets van een afsluiting verzorgen”, vertelt Boaz, een van de organisatoren van de stille tocht. “Het is eigenlijk symbolisch, een kleine reis die we gaan maken.”

Volgens Boaz hebben mensen behoefte om nu iets te doen. “Het is al wel laat, we zijn al meer dan een maand verder. Maar het is tijd”, legt hij uit.

'Robbin was een jongen met veel vrienden'

Eerst wilde de twee vriendengroepen van de jongens samen iets organiseren, maar dat werd lastig. Het zijn twee verschillende groepen, in twee verschillende plaatsen. Dus is besloten het apart van elkaar te doen. Daarnaast was Robbin een jongen met veel vrienden.

“Robbin had op zoveel verschillende plekken vrienden, die elkaar niet supergoed kenden”, vertelt Boaz. “Dus we vonden het mooi om iets te hebben wat al die mensen bij elkaar bracht. Als je Robbin hebt gekend, mag je erbij zijn. Het is goed om met z'n allen bij elkaar te komen. Hij had zo'n bereik qua persoon. Ik denk dat het ook voor het gezin en de familie goed is om te zien op hoeveel mensen hij invloed had.”

De vriendengroep verwacht dat vrijdagavond meer dan honderd mensen mee zullen lopen. De start is bij Veluvine en de wandeling eindigt bij Dutch Pub de Zaak, een speciale plek voor Robbin. “Hij was daar elke zaterdagavond wel te vinden. Al die verschillende vriendengroepen hebben herinneringen met elkaar daar. Daar komt het allemaal samen.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie