RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
9 maart 2022 8:50


Sporthulpmiddelen op maat te leen voor mensen met een fysieke beperking
Foto: Sporthulpmiddelen op maat te leen voor mensen met een fysieke beperking
Wethouder Van de Bunte tekent namens de Noord-Veluwse gemeenten de overeenkomst Uniek Sporten Uitleen. Foto: Gemeente Nunspeet

- Sporten en bewegen is voor iedereen goed, ook voor mensen die een fysieke beperking hebben. Maar soms is het best lastig de juiste sport te vinden. Om daar wat aan te doen, hebben gemeenten op de Noord-Veluwe een overeenkomst getekend met Uniek Sporten Uitleen.

Inwoners van de gemeenten Nunspeet, Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Heerde, Oldebroek en Putten die een fysieke beperking hebben kunnen via dit platform verschillende sporten uitproberen. Het gaat om vijf verschillende hulpmiddelen: de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en Running Frame.

De hulpmiddelen kunnen een week tot zes maanden geleend worden. In die periode kan getest worden of de sport bij je past. "Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Het kan dus dat het aan je fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is”, legt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen uit.

“Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past”, vertelt Kalkman.

Wethouder Mark van de Bunte is enthousiast: "Iedereen moet kunnen sporten en bewegen, ook als het niet vanzelfsprekend is. De gemeentes op de Noord-Veluwe stellen daarom graag hulpmiddelen op maat beschikbaar."

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Ermelo  Harderwijk  Hattem  Heerde  Nunspeet  Oldebroek  Putten  Voorst Sport 

heerde sport ermelo nunspeet elburg gemeente nunspeet harderwijk hattem oldebroek putten voorpagina basketbal vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie