Ankeiler: Weiland De Knollenkamp in Vierhouten is zaterdag onder handen genomen tijdens NL Doet.

- Weiland De Knollenkamp in Vierhouten is zaterdag onder handen genomen tijdens NL Doet. Een vaste groep vrijwilligers en mensen die zich belangeloos hadden aangemeld, sloegen de handen ineen om onder andere de afrastering te vervangen. Daarnaast werden de palen vervangen die de grenzen van het weiland aangeven.

Sinds vorig jaar zijn de drie zussen Hooghordel druk bezig met het weiland, wat ze geërfd hebben van hun ouders. Het is altijd een weiland geweest, waar koeien in liepen, maar de zussen hebben andere plannen. “We willen het weiland meer divers laten worden, zoals een natuurweide” vertelt Gerda.

Zo moeten er meer bloemen en kruiden komen in het weiland door goed te kijken naar het maaibeheer. Ze doen het niet alleen, er zijn veel mensen bij betrokken. “Er is een team van experts bij, van mensen die verstand hebben van het groen, tot een archeoloog” zegt Gerda.

Het team wil ook de nabijgelegen sloot aan gaan pakken maar dat moet voorzichtig gebeuren. “We willen een soort vlonder maken, het gebied om de sloot is nogal kwetsbaar. We kunnen er dus niet teveel mensen over heen laten lopen,” vertelt Gerda. Het kan nog wel vijf jaar duren voordat het hele weiland omgetoverd is tot een natuurweide. “Het is een plan zonder eindpunt” zegt Gerda wat lachend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel