Lead image 1:
Lead image TXT 1: Oekraïnse vluchtelingen luisteren naar de steunbetuiging Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Er waren ook leuke momenten… Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: In aanwezigheid van enkele groepen Oekraïense vluchtelingen en vele belangstellenden werd zaterdagmiddag op het marktplein een toespraak gehouden door burgemeester Van de Weerd.

- In aanwezigheid van enkele groepen Oekraïense vluchtelingen en vele belangstellenden werd zaterdagmiddag op het marktplein een toespraak gehouden door burgemeester Van de Weerd.

Deze dag was uitgeroepen tot Europese dag van gemeenten voor solidariteit met Oekraïne. In Nunspeet verblijven inmiddels een dertigtal kinderen met hun begeleiders in De Hoeve van Nunspeet. Zij worden door tal van vrijwilligers opgevangen. Ook zijn zeventien vluchtelingen opgenomen bij particulieren en de verwachting is dit aantal de komende weken zal stijgen. Enkele anderen zijn rechtsreeks opgenomen bij kennissen of familie. Ook zijn via www.nunspeetbiedtonderdak.nl. al vele bedden aangeboden. Burgemeester van de Weerd tot de Oekraïense vluchtelingen:,,Voel je welkom in onze Nunspeetse samenleving. Tot het moment dat jullie terug kunnen zullen wij ons best doen om jullie zo goed mogelijk op te vangen”. Ook riep hij de samenleving op om de mensen met een Russische afkomt die hier verblijven met respect te blijven bejegenen ,,Wij vechten tegen Poetin, niet tegen de Russen”. Afsluitend werd een moment stilte gehouden en werd de bijeenkomst afgesloten met het spelen van het Oekraïense volkslied. De toespraak van burgemeester Van de Weerd werd voor de aanwezige Oekraïners door een tolk vertaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel