RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
13 maart 2022 10:23


Ruim 2000 knuffels ingezameld voor kinderen uit Oekraïne
Foto: Ruim 2000 knuffels ingezameld voor kinderen uit Oekraïne
Een berg met knuffels voor kinderen uit Oekraïne. Foto: Politie Veluwe West

- De actie ‘doneer je beer voor de kinderen uit Oekraïne’ heeft al zo’n 2000 knuffels opgeleverd. De politie afdeling Veluwe West deed een oproepje op social media en dat bleek een succes. “Dit is meer dan wij ooit hadden gedacht”, laat het team weten.

“Het idee is ontstaan omdat we altijd al de bekende traumabeertjes geven aan kinderen die dat kunnen gebruiken”, vertelt wijkagent Rick. De knuffels zijn nu bestemd voor alle kinderen die Oekraïne noodgedwongen hebben moeten verlaten.

“We kregen knuffels die van spaargeld waren gekocht, maar ook zelfgemaakte knuffels, knuffels met grappige, bijzondere en emotionele verhalen. Ontzettend bedankt daarvoor”, laat het team op Instagram weten.

Veel mensen omarmen de actie. “Ze komen overal vandaan, maar veelal uit de directe omgeving van Harderwijk, Ermelo en Putten”, zegt Rick. Dat is ook het werkgebied van het team.

De inzamelingsactie is inmiddels gestopt. Er is contact met verschillende opvanglocaties in de buurt waar de knuffels uitgedeeld gaan worden.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Ermelo  Harderwijk  Putten Nieuws 

ermelo harderwijk kinderen putten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie