RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
16 maart 2022 11:59


Leerlingen speciaal onderwijs krijgen les in kickboksen
Foto: Leerlingen speciaal onderwijs krijgen les in kickboksen
Ter illustratie. Foto: RTV Nunspeet

- SBO de Arend, de Wingerd en Dr. A. Verschoorschool hebben de handen ineengeslagen. De komende 5 jaar gaan de docenten bewegingsonderwijs de leerlingen van de speciaal basisonderwijs scholen uit Nunspeet structureel kennislaten maken met kickboksen.

De scholen hebben een subsidieaanvraag bij het lokale Sport- en Preventieakkoord ingediend. De subsidie is toegewezen en dit jaar kunnen de vakleerkrachten bewegingsonderwijs aan de slag met de nieuwe kickboksmaterialen.

De docent bewegingsonderwijs laat de kinderen elk schooljaar minimaal een blok van drie lessen volgen waarin kennis wordt gemaakt met de sport. Op deze manier leren de leerlingen op een laagdrempelige en speelse manier om met elkaar om te gaan, zonder dat er enige vorm van agressie bij komt kijken.

Kickboksen kan de leerlingen helpen om meer focus te hebben en rustiger te zijn. Daarnaast kan het voor de leerlingen een uitlaatklep zijn en leren de leerlingen om sociaal te zijn met andere leeftijdsgenootjes. De samenwerking sluit mooi aan bij de doelstelling van de gemeente Nunspeet om de jeugd vaardiger in beweging te krijgen.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Sport 

sport nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie