RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
22 maart 2022 15:14


'Pietemans' na vier jaar weer thuis: 'Heel bijzonder'
Foto: 'Pietemans' na vier jaar weer thuis: 'Heel bijzonder'
Kat Piet (of Pietje, Pietemans) is weer thuis. Foto: Carolien van Dam

- Ruim vier jaar geleden liep kat Piet, oftewel Pietemans, van huis, net nadat zijn baasje Carolien van Dam van Ermelo naar Harderwijk was verhuisd. Piet ging naar buiten en kwam nooit meer terug. Tot maandag. Toen kreeg Carolien ineens een telefoontje van Dierenambulance Noord-West Veluwe.

“Ik had inmiddels de hoop opgegeven”, vertelt Carolien hoorbaar opgelucht. “Toen de dierenambulance belde, dacht ik eigenlijk dat hij dood was." Vol verbazing hoorde ze aan dat Pietje, zoals ze hem ook wel noemt, levend gevonden was. Met tranen in haar ogen stapte ze snel de auto in.

Pietje heeft waarschijnlijk al die jaren buiten geleefd en ook nog eens hemelsbreed zo'n kilometer verderop. Hij zat vol matten en klitten. Dat is ook de reden dat de dierenambulance hem gevonden heeft. Een man belde naar de organisatie omdat het leek alsof de kat geen huisje had. Via de chip is Carolien gevonden.

Esther van de dierenambulance vond het beestje. Ze is ook trimster, dus zij had Pietemans alvast even onder handen genomen, voordat Carolien hem bij haar op kwam halen. Zo zag hij er weer een beetje toonbaar uit. “Hij ziet er niet mooi uit, het verdient geen schoonheidsprijs. Hij heeft wat kale plekken aan de zijkant, ook wat littekens. Het vermoeden is dat hij dat zelf eruit getrokken heeft”, legt Carolien uit.

Tekst gaat verder onder de foto

De kale plek op de zijkant van Piet. - Foto: Carolien van Dam

Maar dat geeft helemaal niks, want Pietje knort al weer lekker in de armen van zijn baasje. “Hij deed heel lief, haalde z'n nageltjes niet uit. Hij wilde echt aandacht. Hij wilde vannacht zelfs alweer op bed. Dit had ik echt niet verwacht, het is heel bijzonder.”

Carolien heeft nog een hond en inmiddels ook een andere, blinde, kat. De hond is tijdelijk ondergebracht bij haar ouders. Zo kan Pietje even rustig op adem komen en daarna weer herenigd worden met hem. Met de blinde kat, Buddy, gaat het al wel goed samen. De katten blijven vanaf nu binnen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo  Harderwijk Nieuws 

dieren dierennieuws huisdieren harderwijk voorpagina dierenambulance vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie