RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
30 maart 2022 12:43


Molen de Duif voorlopig met tijdelijke kap
Foto: Molen de Duif voorlopig met tijdelijke kap
De kap wordt van de molen gehaald. Foto: RTV Nunspeet

- In ieder geval tot eind mei heeft molen de Duif in Nunspeet een tijdelijke kap. Woensdagochtend werd de oorspronkelijke kap van de romp gehaald. Die is namelijk toe aan een renovatie.

“De lange en de korte spruit zijn heel slecht”, vertelt bestuurslid Klaas Pul. Dit zijn twee balken die zorgen dat de molen wind vangt en de wieken kunnen draaien. “Dat zit allemaal in de kap. En de kap zelf is ook heel slecht. Vandaar dat 'ie naar beneden gaat voor de renovatie.”

Van deze situatie wordt ook meteen gebruik gemaakt. Zo gaat de rietdekker ook met de kap aan de slag. “Dan hoeven er geen steigers omheen en kan de rietdekker er makkelijk bij”, legt Pul uit.

Om de kap van de molen af te krijgen, moesten eerst de wieken eraf. Een klus op grote hoogte. “Ik benijd die man niet daarboven in”, zegt ander bestuurslid Theo Hupse. “Ze krijgen mij echt niet daarin. Zelfs met 10.000 euro nog niet, haha. Maar om het zo te zien is echt spectaculair. Echt mooi.”

De totale kosten voor de renovatie worden geschat op zo'n 150.000 tot 200.000 euro. “We zijn nu voor negentig procent kostendekkend”, zegt Klaas Pul. Vanwege extra werkzaamheden (een lekkage in de koepel) vallen de kosten iets hoger uit.

Bekijk hier de video

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina video vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie