RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
12 april 2022 11:05


Aanleg bedrijventerrein in Elspeet krijgt brede steun in de raad
Foto: Aanleg bedrijventerrein in Elspeet krijgt brede steun in de raad
Ter illustratie. Foto: Pixabay

- Het gewijzigde plan voor de aanleg van het bedrijventerrein in Elspeet mag rekenen op een brede steun in de gemeenteraad. Alleen de fractie van PvdA/GroenLinks is tegen, bij CDA lokaal bestaan nog wel enige pijnpuntjes, zo werd duidelijk in de raadscommissie Ruimte en Wonen.

Sander Kouwenberg (PvdA/GroenLinks) zet vraagtekens bij het nieuwe onderzoek dat is uitgevoerd. Hij vindt dat de gemeente door de vraagstelling te veel heeft gestuurd op de gewenste uitkomst. Hij wil dat het gewijzigde bestemmingsplan pas wordt behandeld na de uitspraak van de bestuursrechter bij de Raad van State. Maar vindt voor dit verzoek geen gehoor bij de gemeenteraad. Kouwenberg blijft van mening dat de aanleg van het bedrijventerrein het leefgebied van de das te veel aantast.

Karel van Bronswijk (CDA Lokaal) vindt dat bij de vaststelling van het oorspronkelijke bestemmingsplan de gemeente kansen heeft laten liggen. Het plaatsen van enkele pvc buizen had volgens hem al veel bezwaren kunnen wegnemen. Hij ziet het liefst dat partijen opnieuw met elkaar in gesprek gaan om de standpunten dichter bij elkaar te brengen.

Zo’n gesprek heeft volgens wethouder Leen van der Maas niets opgeleverd. Van groot belang in de gehele kwestie is volgens hem dat het gaat om het ‘essentiële leefgebied’ van de das. De gemeente heeft een bureau ingehuurd onderzoek uit te voeren. Daaruit zou blijken dat het essentiële leefgebied niet wordt aangetast. Door onder meer het gewijzigde bestemmingsplan worden de looproutes van de das beter beschermd en blijft er voldoende leefgebied over vindt de gemeente. Stichting Valouwe Natuur is een andere mening toegedaan. De zaak verschijnt nog voor de Raad van State.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

natuur elspeet lokaal voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie