RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
12 april 2022 13:52


Vrijwilligers breien honderd knikkerzakjes voor kinderen in arme landen
Foto: Vrijwilligers breien honderd knikkerzakjes voor kinderen in arme landen
De twee vrijwilligers met bedrijfsleider Jan. Foto: GAiN

- Twee vrijwilligers hebben samen honderd knikkerzakjes gebreid voor de schoenendoosactie van Gain Kringloopwinkel Nunspeet. De dames zijn met restjes wol aan de slag gegaan en leverden de zakjes afgelopen week in.

De schoenendoosactie is één van de dingen die de kringloopwinkel doet. Bovenliggende organisatie Global Aid Network (oftewel GAiN), helpt mensen in nood. Met de winkel in Nunspeet helpen ze daar ook aan mee. Kinderen uit Nederland en België vullen schoenendozen met spulletjes van zichzelf, een foto en een verhaaltje. Deze dozen worden naar kinderen in Azië, Afrika en Oost-Europa gebracht.

Om ervoor te zorgen dat elk kind evenveel spullen krijgt, komt er zogenoemd bijvulmateriaal bij. Zoals bijvoorbeeld de knikkerzakjes. “Daar gaan dan nog twintig knikkers in”, legt bedrijfsleider Jan Boonen uit. “Tweeënhalf jaar geleden heb ik die zelf uit mogen delen in Kenia. Die glunderende kopjes is mooi om te zien. Zij hebben niet wat wij hier hebben.” Meestal worden de schoenendozen rond kerst uitgedeeld aan kinderen in het buitenland.

En niet alleen knikkerzakjes worden gebreid, ook mutsen en sjaals. Die worden in de maanden oktober en november voornamelijk naar Oost-Europa gebracht. “Iedereen die wil breien mag dat doen. We krijgen regelmatig wol, dat geven we dan weer door aan mensen die het leuk vinden om te doen”, vertelt Boonen. Zo'n 65 vrijwilligers zijn aan de winkel verbonden en via Stichting Present schuiven ook nog 10 mensen aan. “De vele vrijwilligers zijn onbetaalbaar en verzetten veel werk”, zegt de bedrijfsleider. En als neveneffect helpt het de mensen ook nog, doordat ze vaak bij elkaar komen. “Ze hebben het gezellig en er ontstaan nieuwe vriendschappen.”

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

vrijwilligers nunspeet kerst kinderen voorpagina werk vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie