Ankeiler: Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg gaat een inwoner uit de gemeente een boete van 10.000 euro geven.

- Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van Elburg gaat een inwoner uit de gemeente een boete van 10.000 euro geven. De man verkocht op verschillende momenten in de openbare ruimte drugs. Hij heeft nu zes weken de tijd om het geld op de rekening van de gemeente te storten.

“In onze Algemene plaatselijke verordening (APV) verbieden wij de handel in drugs en aanverwante zaken. Ik tolereer deze handel niet in de openbare ruimte. We hebben de persoon eerst gewaarschuwd, vervolgens dwangsommen in het vooruitzicht gesteld. Het heeft het gedrag niet veranderd. Dan rest ons niets anders dan hiervoor de rekening te presenteren", zo concludeert Rozendaal.

Het is de bedoeling om het ongewenste gedrag, namelijk de handel van drugs in de openbare ruimte, te stoppen. Verder is de handel hierdoor ook niet meer zo winstgevend wat drugshandel onaantrekkelijk maakt, zo laat de gemeente weten. “We willen deze handel niet. Het gezondheidsrisico is onacceptabel. We zien jongeren op korte en lange termijn te maken hebben met gezondheidsschade. We zien hoe gezinnen gebukt gaan onder de verslaving van één van hun kinderen. Daarom is het handelen in drugs in strijd met onze normen en waarden. In ieder geval kunnen wij als gemeente optreden tegen de handel in de openbare ruimte,” aldus de burgemeester.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel