RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
22 april 2022 14:13


Dutch Pub de Zaak vanaf dit weekend om 1:00 uur dicht; 'Ik gebruik geen drugs!'
Foto: Dutch Pub de Zaak vanaf dit weekend om 1:00 uur dicht; 'Ik gebruik geen drugs!'
Voorlopig maar tot 01:00 uur stappen in Dutch Pub de Zaak. Foto: RTV Nunspeet

- Op last van de burgemeester moet horecaonderneming 'De Zaak' haar deuren vanaf dit weekend om 1:00 uur 's nachts sluiten. Normaal gesproken was dat om 4:00 uur.

Daarvoor had het café een ontheffing gekregen van de gemeente, maar die trekt de burgemeester nu dus in voor een periode van vier weken. Reden is dat er drugs gebruikt zou worden in het café. Ook zou er alcohol worden geschonken aan personen onder de 18. Volgens de uitbater van De Zaak klopt er echter helemaal niets van het verhaal.

Harry ten Hove zit met de handen in het haar. De Zaak heeft net een zware tijd achter de rug met corona en de bijbehorende sluiting van horeca en nu gebeurt dit. Hij kreeg deze week een brief van burgemeester Breunis van de Weerd waarin hem werd medegedeeld dat zijn zaak vanaf dit weekend eerder dicht moet. Volgens de burgemeester omdat hij klachten over de horecagelegenheid had ontvangen: 'Deze klachten/meldingen gaan met name over het handelen in drugs', schrijft Van de Weerd. Verder zou er volgens de burgemeester alcohol worden geschonken aan minderjarigen en zou het deurbeleid niet op orde zijn.

Volgens ondernemer Ten Hove klopt er niets van het verhaal: Er is bij de ingang controle op leeftijd. We hebben een deurbeleid op iedere stapavond. Dit was voor corona alleen op zaterdag." Dus hoe de burgemeester bij de beschuldigingen komt, is Harry een raadsel. Dat blijkt ook niet uit de brief van de burgemeester. Sterker nog, er is geen enkel bewijs: "Nadrukkelijk wil ik stellen dat er door de politie en de gemeentelijke opsporingsambtenaren geen strafbare feiten zijn vastgesteld", schrijft Van de Weerd. "Zij hebben echter wel veel signalen ontvangen." Om hoeveel meldingen het gaat wordt niet duidelijk.

Roddels

De eigenaar van De Zaak heeft inmiddels een gesprek met de burgemeester gehad. Daar zou in aanwezigheid van verschillende ambtenaren ook gezegd zijn dat de zoon van Harry -Harry junior- drugs zou gebruiken. De jongen was zelf niet bij dat gesprek, hij was op die dag naar school. Hij is daar zeer verontwaardigd over. Harry junior wil de zaak van zijn vader over nemen en kan dit soort roddels dan niet gebruiken: "Ik gebruik absoluut geen drugs. Laat ik daar heel helder over zijn. Persoonlijk interesseert het me niet wie deze roddel begonnen is. Ik wil er alleen van af." De jonge ondernemer heeft aangegeven bij de burgemeester en de wijkagent dat hij bereid is om een drugstest te ondergaan. "De volgende keer dat is dat ik drugs zou gebruiken, dan sta ik er voor open om onmiddellijk op drugs in mijn lichaam te worden getest. Ik ben een van de weinige in deze maatschappij die geen drugs gebruikt en ik ben dat ook niet van plan!"

Politierapport

De jonge ondernemer is inmiddels in gesprek gegaan met de burgemeester. Die gaf aan dat er een politierapport zou liggen met een melding van drugsgebruik door Harry ten Hove junior. "De burgemeester was heel begripvol. Op zichzelf was het een goed gesprek.", zegt Ten Hove junior daarover. "We hebben altijd een goede samenwerking gehad met de gemeente en we hopen daar mee door te gaan." We hebben nog wel contact gehad met een jurist van de horecabond, maar die gaf aan dat de 4 weken eerder sluiten sneller voorbij zijn, dan juridische stappen. We leggen ons er maar bij neer. al is het ontzettend balen met Koningsdag en bevrijdingsnacht in het vooruitzicht." Het ergste vindt Ten Hove junior dat de goede naam die De Zaak heeft opgebouwd onder vuur kan komen door de beslissing van de burgemeester.

De burgemeester staat overigens in zijn recht om maatregelen te nemen als er een verdenking is van drugsgebruik of als een situatie tot maatschappelijke onrust kan leiden. Dat mag hij doen via de 'Algemene Plaatselijke Verordening'. Echter, het bespreken van iemands drugsgebruik in een zakelijk gesprek -of dat nu klopt of niet- met derden gaat wel ver. Van de Weerd wil daar overigens geen toelichting op geven. Een woordvoerder van de burgemeester laat het volgende weten: "Hij (Breunis van de Weerd red.) heeft aangegeven dat het een zaak is tussen de gemeente en de exploitant van De Zaak. We doen hier verder geen uitspraken over."

Het intrekken van de ontheffing voor latere openingstijden duurt vier weken. Tijdens de periode moet de eigenaar afspraken maken met de burgemeester en de politie om de Zaak weer een 'veilige plek' te maken. Saillant detail is dat burgemeester Van de Weerd er over vier weken zelf niet meer zit. Hij neemt op 1 mei afscheid van de gemeente Nunspeet.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Leiden  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie