Ankeiler: Door de gemeente Nunspeet wordt 9000 euro bijgedragen voor de uitvoering van het tweede jaar van het project ‘Welzijn op recept’.

- Door de gemeente Nunspeet wordt 9000 euro bijgedragen voor de uitvoering van het tweede jaar van het project ‘Welzijn op recept’. Het project neemt drie jaar in beslag. Hoofddoel is het verhogen van het welbevinden en het boeken van gezondheidswinst van mensen met psychosociale of psychosomatische klachten die regelmatig bij de huisarts of het centrum jeugd en gezin komen.

In de praktijk is gebleken dat het vooral om ouderen gaat. Door de inzet van het project wordt gestreefd te komen tot een lichtere preventieve hulp aan mensen wat ook kosten bespaart. Onder andere kunnen huisartsen en het centrum mensen doorverwijzen naar een welzijnscoach. Die begeleid de cliënt bij het vinden van een dienst, activiteit of arrangement dat aansluit bij de behoefte en interesse van de cliënt.

Hiermee kan het gebruik van medicijnen of doorverwijzing naar onnodige zorg worden voorkomen. Bij de vaststelling van het nieuwe welzijnsplan wordt bekeken of de subsidie kan worden verstrekt als onderdeel van de totale subsidie voor het welzijnsplan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel