RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
14 mei 2022 15:12


Molens in het zonnetje op Nationale Molendag
Foto: Molens in het zonnetje op Nationale Molendag
Oude ambachten tijdens Molendag. Foto: RTV Nunspeet

- Ze stonden letterlijk in het zonnetje, de molens in de gemeente Nunspeet tijdens de nationale Molendag. Het blijkt toch steeds weer interessant voor bezoekers om uitleg te krijgen over de werking van de molens, zo ook in de molen De Hoop in Elspeet.

Omdat molen De Duif in Nunspeet is gekortwiekt, de kap wordt gerenoveerd, is een collegiale samenwerking ontstaan. Een mooie vorm van ‘burenhulp’ nu de molen in Nunspeet geen productie kan leveren wordt dat overgenomen door de Elspeetse molen. Met een goede wind is de afgelopen week weer 200 kg meel voor de Duif geleverd. En zo kan de verkoop van meel en meelproducten in de landwinkel bij molen de Duif blijven doorgaan.

Molenaars van beide molens, Wim Witteveen en Martin Mulder, waren tijdens deze molendag actief in Elspeet om de bezoekers te ontvangen en te informeren. Dan gaat het over het draaien van de stenen, het insmeren van de tandwielen met bijenwas, over de schuddebak en meer technische zaken van het molenaarsvak.

De hele dag door werd de molen door belangstellenden bezocht die zich graag lieten informeren. Ook waren er in en bij de molen enkele kunstzinnige activiteiten te zien.

Kunstzinnige activiteiten bij de molen. - Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Buren  Nunspeet Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie