RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
1 juni 2022 7:36


Leerlingen creëren pop-up museum in dorpshuis Hulshorst
Foto: Leerlingen creëren pop-up museum in dorpshuis Hulshorst
Kinderen trots op hun eigen werken. Foto: RTV Nunspeet

- De kunst- en cultuurweek is door leerlingen van de Prinses Beatrixschool afgesloten met een ‘pop-up museum’ in dorpshuis De Wieken in Hulshorst. Alle kinderen hebben zich beziggehouden met het Paper Art Project. Het onderwerp was: Oud wordt nieuw.

Hoe kun je van waardeloos oud papier, waardevolle kunst maken. De kinderen hebben zich verdiept in het recycle proces: waar komt papier vandaan en wat kan je nog met oud papier doen? Kennis werd gemaakt met verschillende kunststromingen. Maar ook met de vraag ‘Wat is kunst?’, welke kunstvormen zijn er en hoe maak je kunst.

De kinderen van het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de onderbouw kregen een dansles, verzorgd door Idance uit Nunspeet. De leerlingen van de bovenbouw volgden een workshop percussie, verzorgd door Cultuurkust uit Harderwijk. De kinderen gingen vooraf zelf aan de slag met het maken van kunst. De gemaakte kunstwerken werden uiteindelijk tentoongesteld in dorpshuis De Wieken.

Het museum werd onder luid gejuich geopend en daarna was het tijd om de gemaakte kunst van elkaar te bewonderen. Ook ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden kregen de kans om een kijkje te nemen bij de kunst maar ook een origineel kunstwerk aan te schaffen van één van de jonge kunstenaars. De opbrengst is bestemd voor de kas van de oudercommissie.

Over de projectweek hen was er een overkoepelend project: het maken van een blijvend gezamenlijk kunstwerk. Aan iedereen werd gevraagd om kraanvogeltjes te gaan vouwen. Volgens een eeuwenoude Japanse legende brengt het vouwen van duizend kraanvogels geluk in het leven en tevens staat het voor gezondheid en voorspoed. Op de openingsdag van het museum werd het kunstwerk opgehangen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

nunspeet hulshorst harderwijk gezondheid kinderen voorpagina museum kunst vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie