RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Niels Kater, RTV Nunspeet i.s.m. Omroep Gelderland
4 juni 2022 14:01


Zwaar gehandicapte kinderen op straat gezet, ouders zitten met handen in het haar
Foto: Zwaar gehandicapte kinderen op straat gezet, ouders zitten met handen in het haar
Kenney zit inmiddels weer bij zijn moeder en haar partner. Foto: Omroep Gelderland

- Ze zitten met de handen in het haar. De ouders van drie meervoudig gehandicapte kinderen zijn boos op het Zorghuis Veluwe in Hulshorst. Dat gezinshuis heeft de kinderen namelijk plotsklaps op straat gezet. Nu moeten de ouders opeens zelf zorgen voor hun gehandicapte kinderen. En dat is niet gemakkelijk.

Kenney uit Ermelo is één van de drie gehandicapte kinderen. Hij woont sinds kort weer bij zijn moeder. Die legt in de video uit wat er precies aan de hand is:

Burenoverlast

De eigenaresse van Zorghuis Veluwe wil niet uitgebreid reageren, maar laat weten dat er sprake was van burenoverlast. Bovendien kampte ze met personeelstekort en was het financieel niet haalbaar om voor 3 zwaar gehandicapte kinderen te zorgen. De eigenaresse snapt de emotie van de ouders, maar vindt het jammer dat ze contact hebben gezocht met Omroep Gelderland en RTV Nunspeet.

Tentje in de tuin

Kenney is niet de enige, ook de 27-jarige Cornelis zit inmiddels weer bij zijn vader en moeder in Zwartebroek. Zij zijn inmiddels wat op leeftijd. Gelukkig krijgen ze hulp van de zus van Cornelis. Die is met een tent in de tuin gaan bivakkeren. De ouders van Cornelis laten weten dat ze zwaar zijn aangeslagen. Cornelis is inmiddels op een wachtlijst geplaatst, maar dat kan nog wel anderhalf jaar duren.

Onbegrijpelijk vindt Anneke Westerman, de moeder van Kenney: "Dat dit in Nederland kan." Vooral het feit dat de kinderen op stel en sprong op straat zijn gezet steekt haar. "Ze had best wat meer tijd kunnen geven om te zoeken naar een andere plek. Nu hebben we alle spullen moeten verhuizen. Dat kostte 700 euro. Als er straks weer een andere plek gevonden wordt, moet het weer worden opgehaald. Alleen de verhuizing zelf kost dus al 1500 euro."

Geen verwarming en geen airco

Ook het feit dat het financieel niet haalbaar zou zijn betwijfelt Anneke Westerman ten zeerste: "Ze kreeg behoorlijk wat geld vanuit de zorgwet van de verschillende gemeentes. Voor Kenney wel 10 duizend euro per maand. Daarnaast moest Kenney zelf ook nog 500 euro per maand huur betalen. Maar tegelijkertijd was de verwarming stuk en was er geen airco. Dat heeft ze op het laatst nog wel laten aanleggen, maar daar heeft Kenney maar heel kort van kunnen genieten."

Het pand in Hulshorst staat inmiddels leeg. Het is eigendom van Zorghuis Veluwe. De eigenaresse weet nog niet wat er met het pand gaat gebeuren.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Buren  Ermelo  Nunspeet Nieuws 

hulshorst voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie