Bevat Video: Video
Ankeiler: Elsbeth Huisman keek donderdagmorgen wel even raar op toen ze haar tuin in Elspeet in keek. Ineens liep daar een varken te snuffelen. Onder een boom begon 'ie de grond al om te ploegen.

- Elsbeth Huisman keek donderdagmorgen wel even raar op toen ze haar tuin in Elspeet in keek. Ineens liep daar een varken te snuffelen. Onder een boom begon 'ie de grond al om te ploegen. Omdat het dier schade aan begon te brengen, hebben ze 'm de straat opgestuurd.

Waar dat varken vandaan komt? “Geen idee eerlijk gezegd”, laat Elsbeth weten. “Buren hadden 'm vanmorgen al op de weg gezien. Toen ik 'm zag liep hij alweer terug in die richting. We denken dat het een tamme is, want je kunt heel dichtbij komen. Maar we zijn er nog niet achter waar hij vandaan komt.”

Het varken werd voor het eerst gezien bij boerderij de Koude Hoek. Daarna is 'ie aan de wandel gegaan. “Tot aan ons huis is dat al gauw een stuk of vijf buren verder”, legt Elsbeth uit. Donderdagochtend was het varken ook al op de Kleine Kolonieweg gezien.

Donderdag aan het einde van de middag heeft de eigenaar van het varken zich ook gemeld. "De eigenaar kwam net vertellen dat hij weer veilig in het weiland zit. Dus toch een tamme die op avontuur ging, haha", laat Elsbeth weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel