RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Marcel Bonte
18 juni 2022 19:38


Wintervachtje verleden tijd voor Elspeetse schapen
Foto: Wintervachtje verleden tijd voor Elspeetse schapen
Wintervachtje verleden tijd voor Elspeetse schapen. Foto: RTV Nunspeet

- Dit weekend was het weer tijd voor het traditionele schaapscheerdersfeest in Elspeet. Maar liefst 130 schapen zijn op ambachtelijke wijze van hun jasje ontdaan door een vaste groep scheerders uit de omgeving.

Herderin Daphne van Zomeren schatte in dat ze zo’n 2 a 3 kilo wol per schaap wegscheren met een speciale schaar, die wel wat van een buxusschaar weg heeft. Met dit prachtige weer werd het evenement druk bezocht. In de schaduw van de bomen was het heerlijk vertoeven met een hapje en een drankje. De foodtrucks hadden voor elk wat wils.

Naast het schapenscheren was er ook een Wollig Landleven Fair. Zo’n 60 kraampjes op het gebied van wol, lifestyle en streekproducten stonden klaar om iedereen van mooie producten of informatie te voorzien. Organisator Koos Visser was blij met de hoge opkomst. Hij vertelde dat deze Fair niet te vergelijken is met een standaard braderie, alle kramen zijn van zeer hoog niveau en voegen echt wat extra’s toe. Het past qua thema uitstekend bij het schaapscheerderfeest.

Kortom, een zeer geslaagde dag voor iedereen en dit weekend zullen er weer heel wat blije schapen lichtvoetig de hei op gaan!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie