Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gezellige drukte. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Ook de Imkers waren aanwezig. Foto: Eigen
Lead image 3:
Lead image TXT 3: De nodige wol komt er vanaf. Foto: Eigen
Ankeiler: Dit weekend was het weer tijd voor het traditionele schaapscheerdersfeest in Elspeet.

- Dit weekend was het weer tijd voor het traditionele schaapscheerdersfeest in Elspeet. Maar liefst 130 schapen zijn op ambachtelijke wijze van hun jasje ontdaan door een vaste groep scheerders uit de omgeving.

Herderin Daphne van Zomeren schatte in dat ze zo’n 2 a 3 kilo wol per schaap wegscheren met een speciale schaar, die wel wat van een buxusschaar weg heeft. Met dit prachtige weer werd het evenement druk bezocht. In de schaduw van de bomen was het heerlijk vertoeven met een hapje en een drankje. De foodtrucks hadden voor elk wat wils.

Naast het schapenscheren was er ook een Wollig Landleven Fair. Zo’n 60 kraampjes op het gebied van wol, lifestyle en streekproducten stonden klaar om iedereen van mooie producten of informatie te voorzien. Organisator Koos Visser was blij met de hoge opkomst. Hij vertelde dat deze Fair niet te vergelijken is met een standaard braderie, alle kramen zijn van zeer hoog niveau en voegen echt wat extra’s toe. Het past qua thema uitstekend bij het schaapscheerderfeest.

Kortom, een zeer geslaagde dag voor iedereen en dit weekend zullen er weer heel wat blije schapen lichtvoetig de hei op gaan!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel