Bevat Video: Video
Ankeiler: Een uur lang werd gisteravond brandstof voor Duitse prijzen verkocht in Harderwijk. Een tankstation-keten stuntte met de prijs.

- Een uur lang werd gisteravond brandstof voor Duitse prijzen verkocht in Harderwijk. Een tankstation-keten stuntte met de prijs. Dat leidde in andere plaatsen eerder al tot fileproblemen, maar in Harderwijk voorliep het voorspoedig. Al wilden best veel mensen in de rij staan voor een flinke korting.

2 euro en 4 cent. Daar ging een liter benzine dinsdagavond voor weg bij het tankstation aan de Ampèreweg in Harderwijk. En dat terwijl de adviesprijs op dit moment richting de 2 euro 49 gaat.

In de video zie je hoe druk het was:

Eerdere stunts

In maart stuntte de brandstofverkoper ook al met de prijzen. Klanten konden toen 4 dagen lang op verschillende plekken tanken voor prijzen van 20 jaar geleden. Toen kostte benzine 1,17 euro per liter.

De benzineprijs was in maart ook al flink prijzig. Toen betaalde je al ruim 2 euro voor een liter euro 95. Die acties zorgden wel voor overlast, vandaar dat de tankstation-keten nu kiest voor een actie van een uur. Met borden en verkeersregelaars werd de drukte in goede banen geleid.

Zie ook: Benzineprijs in Duitsland verandert per uur: wanneer tank ik het goedkoopst?

Meer over

Deel dit artikel