RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
24 juni 2022 18:35


Open huis Inclusief Groep druk bezocht
Foto: Open huis Inclusief Groep druk bezocht
Tijdens een rondleiding werden de vele bezoekers geïnformeerd. Foto: RTV Nunspeet

- Op woensdag in Ermelo en vrijdag in Nunspeet hield de Inclusief Groep open huis. Op deze manier konden vrienden, familie en belangstellenden, waaronder ook de politiek, zien hoe de medewerkers ieder op hun afdeling dagelijks hun werk verrichten.

Dat kan zijn bij de Post, Schoonmaak, Groen, Catering, Schilders, Elektromontage en Productie. Tijdens een rondleiding werden de vele bezoekers geïnformeerd hoe mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hier worden begeleid. De Inclusief Groep werkt daarin samen met ketenpartners, gemeenten, zorginstellingen, het onderwijs, UWV en veel ondernemers.

Naast informatie was er ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van een hapje en drankje te genieten. Nadat veel Sociale Werkplaatsen in den lande zijn opgeheven is de Inclusief Groep sterk staande gebleven als groot Werk- en Leerbedrijf op de Veluwe. Eén van de leidinggevenden: ,,De mensen die bij ons in dienst komen kunnen niet regulier werken, maar wij begeleiden ook mensen naar werk. Die groep is heel divers, dat kunnen statushouders zijn, die bijvoorbeeld de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen, of mensen die lang in de bijstand hebben gezeten.

We willen ook inzet van de werkgevers vragen om te kijken wat die mensen nodig hebben. Zeker in deze krapte doen ze er verstandig aan af te stappen van het klassieke model maar echt te kijken of de vacatures ook anders ingevuld kunnen worden”. Er was zeer veel belangstelling en steeds weer vormden zich nieuwe groepen om rondgeleid te worden. Kortom een zeer geslaagd open huis.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo  Nunspeet Nieuws 

nunspeet lokaal voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie