Ankeiler: Door het Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn in 2020 vijftien aanvragen goedgekeurd. Dat zijn er minder dan vooraf was gedacht.

- Door het Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn in 2020 vijftien aanvragen goedgekeurd. Dat zijn er minder dan vooraf was gedacht. Corona heeft hier een grote rol in gehad. Het gaat om elf aanvragen om te sporten, drie aanvragen voor cultuur en één overige aanvraag. Voor dit jaar wordt wel een stijging verwacht.

In totaal is twee jaar geleden een bedrag van 4.300,30 euro voor uitgegeven. Daarin zijn ook de kosten meegenomen die zijn gemaakt voor de toekenning. Bij sport gaat het om negen jongens en twee meisjes in de leeftijd van zes tot achttien jaar. Fitness en voetbal waren het populairst onder de jongens, de meisjes kozen voor gymnastiek/turnen en fitness. De gemiddelde bijdrage per kind was 228,64 euro.

De aanvragen voor cultuur betroffen één jongen en twee meisjes. In het algemeen ging het om dans. Hier bedroeg de gemiddelde bijdrage 324,10 euro. Het fonds is bedoeld voor kinderen van nul tot achttien jaar die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging of muziekles te volgen. Het jeugdfonds is een aanvulling op de gemeentelijke minimaregeling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel