RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Rik Kapitein, Nick Möller, Omroep Gelderland
1 juli 2022 18:27


Politie massaal aanwezig bij demonstratie van 150 man
Foto: Politie massaal aanwezig bij demonstratie van 150 man
Politiebussen rijden voor de stoet uit. Foto: Omroep Gelderland

- De demonstratie van Nederland in Verzet in Harderwijk is vrijdagavond rustig verlopen. Aan het protest tegen het kabinetsbeleid deden naar schatting van de politie zo’n 150 mensen mee. De politie was in groten getale aanwezig.

Overal langs de vooraf uitgestippelde route door Harderwijk stonden agenten. Ook voor en achter de stoet was veel politie te zien: in auto’s en busjes en op paarden en motoren.

Steun voor boeren

Deelnemers aan de manifestatie droegen spandoeken bij zich waaruit hun steun aan boeren bleek. Sommigen droegen ook een boerenzakdoek uit solidariteit met de boeren. Die demonstreren de laatste tijd massaal tegen de stikstofplannen van het kabinet.

De stoet trok onderweg veel bekijks van inwoners van Harderwijk. - Foto: Omroep Gelderland

Burgemeester Harm-Jan van Schaik kondigde vanwege de demonstratie een noodverordening af voor heel Harderwijk. De demonstranten wilden eigenlijk langs de huizen van stikstofminister Christianne van der Wal en Norbert Dikkeboom, die achter de collectieve aangifte tegen Viruswaarheid-voorman Willem Engel zit. Daar stak de burgemeester een stokje voor.

De politie kon dankzij de noodverordening mensen preventief fouilleren. Zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. "Fijn dat de betoging rustig is verlopen, waarbij Harderwijk vrijheid van meningsuiting de ruimte heeft gegeven", aldus Van Schaik.

Zie ook:

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk  Huizen Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie