RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
2 juli 2022 11:34


Bijzondere expositie met niet eerder getoonde werken van Ben Viegers
Foto: Bijzondere expositie met niet eerder getoonde werken van Ben Viegers
De laatste expositie voor Erik Stotijn. Foto: RTV Nunspeet

- De expositie ‘Ben Viegers Springlevend’ is vrijdag geopend in het Noord -Veluws Museum in Nunspeet. Een bijzondere expositie, 75 jaar na het overlijden van deze schilder. Met dank aan de bruikleengevers staan op deze expositie veel werken van Viegers tentoongesteld die niet eerder te zien waren voor het publiek.

Het is om meer redenen een bijzondere expositie. Voor directeur Erik Stotijn was het in 2014 met de opening van het museum de eerste tentoonstelling in het museum en nu hij dit jaar afscheid neemt is dit ook zijn laatste tentoonstelling. Voor de gasten ging hij nog even in op het succes van enkele tentoonstellingen waaronder die van Marjolein Bastin en Arthur Briët ‘Rembrandt van de Veluwe’. Erg blij was hij dat deze tweede expositie veel werken bevat van niet eerder vertoonde schilderijen van Viegers.

Verzamelaar, bruikleengever en kenner van Ben Viegers, Klaas Mollema, gaf een inkijkje in het leven van Viegers, maar ook over de plotselinge dood van de schilder. Dit deed hij door het lezen van de grafrede, die destijds door collega schilder Frans Huysmans was gehouden bij het graf op de Ooster. Een schilder die ook landelijke bekendheid genoot met zijn uitbundige, kleurrijke en impressionistische schilderstijl. De tentoonstelling duurt tot en met 8 januari 2023.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie