Lead image 1:
Lead image TXT 1: Heleboeldag trekt honderden bezoekers. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Boeken genoeg. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Dreesje verkoopt tassen op de markt. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: De jaarlijkse Heleboeldag van de Hervormde Gemeente in Nunspeet trekt honderden bezoekers.

- De jaarlijkse Heleboeldag van de Hervormde Gemeente in Nunspeet trekt honderden bezoekers. Het wordt door de organisatie dan ook gezien als het hoogtepunt van het seizoen. Zaterdag was het weer zover. Koopjesjagers van het eerste uur proberen er met de mooiste spullen al gelijk vandoor te gaan.

Ben verkoopt theologieboeken en weet er alles van. “Soms verkoop je aan één persoon zo’n 20 boeken. De speciale boeken zijn vaak al weg in het eerste uur van de markt dus je moet er snel bij zijn.” Vooral liedboeken en kinderbijbels zijn erg in trek. Ben is zelf al jaren vrijwilliger van deze markt. “Het is een goede plek om mensen te ontmoeten en om van je spullen af te komen.”

Tekst gaat verder onder de foto:

Boeken genoeg. - Foto: RTV Nunspeet

Ook Dreesje is vrijwilliger en verkoopt verschillende tassen. “Sommigen komen nieuw uit het plastic en anderen krijgen een tweede leven.” Als verkoper is ze niet moeilijk wanneer het op prijs aankomt. Alle beetjes helpen immers bij een goede opbrengst. “Als we op alle fronten eruit komen dan zitten we in een goede wereld.”

Dreesje verkoopt tassen op de markt. - Foto: RTV Nunspeet
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel