RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
4 juli 2022 7:34


Jubileum 100 jaar kinderkampen, verhalen van toen zijn nog steeds dezelfde als nu
Foto: Jubileum 100 jaar kinderkampen, verhalen van toen zijn nog steeds dezelfde als nu
Opening van het jubileumjaar. Foto: Eigen foto

- Met de onthulling van ‘de Steen der Oprichting’ en het Historisch archief Paasheuvelgroep is het jubileumjaar van 100 jaar kinderkampen op de Paasheuvel zaterdag van start gegaan. De officiële opening vond exact op dezelfde heuvel plaats waar 100 jaar geleden het eerste kinderkamp werd gehouden.

Het hele jaar zullen er diverse feestelijke activiteiten plaatsvinden. Een jubileumjaar waarin het plezier en de toegevoegde waarde van het kinderkamp centraal staan. Op 18 maart 1918 werd de Arbeiders Jeugd Centrale (AJC) opgericht met als doel de arbeidersjeugd samen te laten komen en verder te ontwikkelen. Het mooie is dat de verhalen van toen nog steeds dezelfde zijn als nu.

“De vriendschappen die ontstaan, dat spannende avontuur in het bos of op de heide en het zelfvertrouwen dat kinderen opdoen tijdens het kamp”, aldus directeur van Stichting Paasheuvelgroep Peter Verdaasdonk. “We ontvangen vanwege het jubileum prachtige verhalen van deelnemers die 50, 60 of zelfs 70 jaar geleden al bij ons op kamp kwamen. Opvallend is dat velen aangeven dat deze kampbelevingen bepalend zijn geweest voor hun leven, het bracht plezier, herinneringen en vooral vriendschappen, die tot de dag van vandaag nog bestaan.”

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best Nieuws 

vierhouten kinderen voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie