RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
14 juli 2022 11:07


Evaluatie eerste zomermarkt leidt tot veranderingen komende weken
Foto: Evaluatie eerste zomermarkt leidt tot veranderingen komende weken
Opzet gaat veranderen. Foto: RTV Nunspeet

- De opzet voor de Eibertjeszomermarkten gaat veranderen. De betrokken organisaties achter het evenement willen proberen er een sfeervollere markt van te maken. Hoe dat precies aangekleed wordt is nog niet helemaal duidelijk zo laat Nadia Wentzel, één van de betrokkene vanuit Stichting Nunspeet uit de Kunst, weten.

De eerste markt werd dinsdag gehouden en leidde tot veel negatieve reacties onder een Facebookpost van RTV Nunspeet. Zo vonden de meeste Nunspeters dat er te weinig kramen aanwezig waren en misten ze de vertrouwde verkopers.

Veel negatieve uitlatingen

Joke heeft het over een aanfluiting. “Verschillende toeristen gaven aan niet naar de volgende Eibertjesmarkten te gaan.” Ook Tineke zegt niet snel de braderie weer een bezoekje te gaan brengen. “Daar hoeven we de komende weken niet nog een keer heen, wat een trieste bedoeling. Weinig kraampjes, weinig mensen. Wel heerlijk kunnen lunchen.” Ger vindt het vooral heel jammer. “Ik heb hier 20 jaar gewoond en gewerkt. Wat vreselijk zonde. Doet pijn aan mijn hart. Kom op Nunspeters pak op die handschoen”, zo schrijft hij als commentaar.

Wentzel zegt de reacties te hebben gelezen en als mede-organisator willen ze er zeker wat mee gaan doen. “Het stond al in de planning om meer kramen neer te zetten. Ook boeren uit de omgeving zijn gevraagd om met verse producten en hun trekkers de markt te komen versterken. Voor 9 augustus is dat al geregeld.”

Volgens haar speelden er meer factoren mee. Zo was het de bedoeling om meer kinderactiviteiten op het marktplein neer te zetten. “Helaas zijn een aantal attracties niet op komen dagen, die wel besteld zijn. Denk aan grijpkraantjes en een popcornkraam. Zij zijn nu ook gecanceld voor de komende markten.”

'Nieuw concept is even wennen'

Ook voorzitter van Nunspeet Onderneemt Samen (NOS), Cor Bouw, ziet dat er toch wat dingen anders kunnen en bekijkt het van de positieve kant. “We hebben met veel factoren te maken waardoor het wat rustiger was afgelopen zomermarkt. Denk aan het feit dat veel eigen inwoners op vakantie zijn, nog niet alle regio’s in Nederland vakantie hebben, het erg warm was en een nieuw concept gelanceerd is wat even wennen is.”

'Geen massale markt'

Volgens de voorzitter was het streven om een niet al te massale markt neer te zetten met alleen maar telefoonhoesjes en voetbalshirtjes die verkocht worden. “We willen meer beleving hebben en zijn met die gedachte aan de slag gegaan.” In de organisatie is qua communicatie ook het één en ander misgegaan. “We hadden besloten om het marktplein kraamvrij te houden zodat de terrasjes en kinderactiviteiten meer ruimte hebben, alleen stonden er uiteindelijk toch wat standhouders. Dat gaat de komende markten veranderen. De kramen die rondom het marktplein stonden gaan een andere plek krijgen, meer richting de buitenkant. Zo ontstaat daar meer opvulling. Verder komen op de Laan geen kramen meer.”

Omwille van een klein budget wordt door de NOS zelf geprobeerd om de invulling nog wat te veranderen tijdens de komende markten. Denk aan een DJ op de markt, wat voor meer beleving moet zorgen. “Wel denk ik dat ook de komende markt rustig wordt omdat een hittegolf verwacht wordt. Ook hebben enkele ondernemers hun kraam afgekocht omdat ze toch liever hun etalage vrij willen houden. We gaan met hen in gesprek om te kijken naar mogelijkheden om toch de sfeer op die plekken er ook in te houden.”

Zie ook: Rustige start van de Eibertjeszomermarkten in Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

weer nunspeet zetten voorpagina bouw boeren vakantie vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie