Bevat Video: Video
Ankeiler: Harderwijk moet stoppen met lobbyen voor Lelystad Airport. Dat heeft de gemeenteraad bijna unaniem besloten na een motie van GroenLinks, PvdA en D66.

- Harderwijk moet stoppen met lobbyen voor Lelystad Airport. Dat heeft de gemeenteraad bijna unaniem besloten na een motie van GroenLinks, PvdA en D66. De partijen hadden kritiek op de burgemeester die had gezegd dat het nieuwe vliegveld voor werkgelegenheid zou kunnen zorgen in Harderwijk. Nu Harderwijk ook in het tegen-kamp is gekomen, is er nog weinig steun over op de Veluwe voor de opening van Lelystad Airport.

Met name burgmeester Harm-Jan van Schaik heeft zich in het verleden positief uitgelaten over het vliegveld. Zo zou de komst van het vliegveld goed zijn voor de werkgelegenheid in Harderwijk. Het gelobby kon rekenen op veel kritiek en daar is dus de motie van GroenLinks, D66 en PvdA uit voortgekomen.

Wat dat betekent legt Wietske Hollander uit in onderstaande video:

Geen steun meer

Burgemeester Van Schaik is zelf op vakantie en kon dus niet reageren op de motie. Met deze uitgesproken stem t├ęgen de komst van het vliegveld is er nog weinig steun over op de Veluwe voor de komst van Lelystad Airport. De meeste gemeentes willen dat eerst de laagvliegroutes over de Veluwe worden aangepakt.

Meer over

Deel dit artikel