Ankeiler: Langs de A28 bij Hulshorst woedde woensdag aan het eind van de middag een heidebrand. De snelweg was in beide richtingen afgesloten en werd rond 20:00 uur weer vrijgegeven.

- Langs de A28 bij Hulshorst woedde woensdag aan het eind van de middag een heidebrand. De snelweg was in beide richtingen afgesloten en werd rond 20:00 uur weer vrijgegeven. Vanwege de droogte schaalde de brandweer direct groot op. Grip 1 was ingeschakeld. Op foto's is te zien dat de rookwolken over de snelweg heen waaien, waardoor weinig zicht was.

De brand werd rond 16:30 uur door voorbijkomende automobilisten ontdekt. De brandweer rukte met zeker vier bluswagens, twee waterwagens en ondersteunend materieel uit om de brand te kunnen bestrijden. De rookontwikkeling die vrijkwam bij de brand was in de omgeving goed te zien.

Vanwege de brand was een flinke file ontstaan op de A28 tussen Amersfoort en Zwolle en ook de andere kant op vanaf Zwolle naar Amersfoort. Automobilisten op de A28 ondervonden behoorlijk wat hinder door de brand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel