Ankeiler: In Oldebroek worden lantaarnpalen nog altijd gebruikt om te protesteren. Het ophangen van vlaggen aan straatmeubilair in de openbare ruimte is niet toegestaan.

- In Oldebroek worden lantaarnpalen nog altijd gebruikt om te protesteren. Het ophangen van vlaggen aan straatmeubilair in de openbare ruimte is niet toegestaan. De betrokkenen zijn uitgenodigd voor een gesprek. Dit heeft niet geleid tot goede gesprekken of een directe oplossing. De vlaggen die afgelopen dinsdag zijn opgehangen aan het straatmeubilair in de gemeente Oldebroek worden daarom binnenkort opnieuw verwijderd. De uitnodiging, en dus ook de koffie, staat uiteraard nog steeds klaar.

Vlaggen worden door gemeente verwijderd

Bij het ophangen van de nieuwe vlaggen zijn meerdere personen in beeld gekomen. Deze betrokkenen zijn uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis om samen tot een oplossing te komen en hen de gelegenheid te geven de vlaggen zelf te verwijderen. Helaas konden we niet tot afspraken komen. Daarom worden de vlaggen binnenkort nogmaals door de gemeente verwijderd.

In gesprek

De gemeente Oldebroek heeft goede contacten met boerengroepen zoals de Stikstofwerkgroep en boeren belangenorganisaties en staat inhoudelijk achter het protest van de boeren. 'Wij zijn dan ook blij dat de boeren van de Noord-Veluwe oproepen te stoppen met het ophangen van vlaggen op openbare gebouwen, lantaarnpalen en stoplichten. Deze gesprekken zetten we graag voort, ook met andere boeren en actievoerders uit onze gemeente. De koffie staat dan ook nog altijd klaar.'

Nunspeet

In Nunspeet hangen de vlaggen nog en is er vanuit de gemeente geen actie ondernomen om de vlaggen te verwijderen. De gemeente Nunspeet buigt zich nog over het te volgen beleid en een overleg met de betrokken instanties staat op de agenda.

Protesteren op eigen terrein

Protesteren met vlaggen mag natuurlijk op privé terrein, waarbij men wel iedereen vraagt te letten op de verkeersveiligheid, een deugdelijke bevestiging en om bij voorkeur gebruik te maken van een boerenvlag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel