RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Rik Kapitein, Loco Media Groep i.s.m. Omroep Gelderland
5 augustus 2022 17:30


De A50 zit dicht: hoe moet ik nu rijden?
Foto: De A50 zit dicht: hoe moet ik nu rijden?
Er zijn verschillende mogelijkheden om om te rijden. Foto: Omroep Gelderland

- Vanwege groot onderhoud wordt de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn vanaf vrijdagavond voor 16 dagen afgesloten. Op het traject rijden in die periode normaal gesproken zo'n 620.000 voertuigen, maar hoe moeten die nu rijden? Rijkswaterstaat heeft de omleidingen uitgebreid aangegeven.

Vooropgesteld: wie van Apeldoorn naar Arnhem moet, kan wel gewoon gebruik maken van de A50. De snelweg is alleen de andere kant op gesloten. Wie richting het noorden rijdt, wordt omgeleid via de A12 naar Ede, de A30 naar Barneveld en de A1 naar Apeldoorn. Die route kost naar verwachting zo'n 30 minuten extra reistijd. De omleidingsroute wordt ruim van tevoren aangekondigd: via gele informatieborden, via informatiepanelen en tekstkarren boven en naast de weg.

Weinig sluipverkeer

Wie denkt binnendoor sneller te kunnen zijn, komt waarschijnlijk bedrogen uit. In overleg met de plaatselijke belangenverenigingen van Otterlo en Hoenderloo heeft Rijkswaterstaat de routes binnendoor minder aantrekkelijk gemaakt voor sluipverkeer. Zo wordt de Deelenseweg (N804) in noordelijke richting afgesloten, en komen er extra verkeerslichten op de N310 bij Otterlo. Op die manier moeten de inwoners van beide dorpen geen extra overlast ervaren, en nog gewoon de weg over kunnen steken in hun eigen dorp.

Wat als er file is op de omleidingsroute?

Rijkswaterstaat heeft allerlei mogelijke scenario's uitgewerkt. Die liggen klaar in het geval van vertraging op een omleidingsroute. Binnen een minuut kunnen de informatieborden langs en boven de weg worden aangepast. Dit om het verkeer langs het snelst mogelijke alternatief te leiden.

Conclusie: volg de borden

Wie dus de komende tijd vanuit Arnhem naar het noorden moet, kan het beste de informatieborden naast en boven de weg volgen. Die borden tonen de snelste route. Sluiproutes zijn waarschijnlijk niet effectief. Uiteraard is het verstandig om voor vertrek de actuele verkeersinformatie te bekijken.

Zie ook: 21 kilometer snelweg 16 dagen dicht: dit gaat er gebeuren op de A50

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Apeldoorn  Arnhem  Barneveld  Best  Ede  Leiden Nieuws 

verkeer apeldoorn voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie