Lead image 1:
Lead image TXT 1: Elspeet, ge-/verbouwd zonder vergunning. Foto: RTV Nunspeet

- Met het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen door de raad wil het Nunspeetse college van Burgemeester en Wethouders tegemoet komen aan de wensen die leven rond de Staverdenseweg en de Jonkvrouw van Eysingahof in Elspeet.

Het betreft onder meer het verzoek voor het legaliseren van een gerealiseerd bijgebouw aan de Staverdenseweg 56 en een veranda aan de Van Eysingahof 2 zonder vergunning.

Voor nummer 6 van de hof geldt dat een houten schuur anders is gebouwd en groter dan was vergund. Op nummer 8 is een carport, schuur en veranda gebouwd zonder vergunning. Voor alle afwijkingen is nu een vergunning aangevraagd. Gezien de benodigde wijzigingen van het bestemmingsplan is een verklaring van de raad noodzakelijk.

De bouwwerken maken onderdeel uit van de vergunde bouw van negentien appartementen, zeven grondgebonden woningen, een twee-onder-een-kapwoning en een vrijstaande woning. De medewerking heeft, zo stelt het college, geen grote impact en is ruimtelijk aanvaardbaar. Wel is het mogelijk dat bezwaren worden ingediend tegen het verlenen van de vergunning.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel