RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
18 augustus 2022 10:07


Ondertekening project De Nieuwe Haven
Foto: Ondertekening project De Nieuwe Haven
Succesvolle ondertekening project De Nieuwe Haven. Foto: Gemeente Elburg

- De gemeente Elburg heeft met Prins Bouw de afspraak om 50 koop- en huurappartementen te bouwen ondertekend. De naam van dit project is De Nieuwe Haven. Hierin is ook ruimte voor winkels en horeca. Het project bestaat uit drie bouwblokken. Twee daarvan komen aan de Havenkade en bieden ruimte aan 39 luxe koopappartementen. Het derde appartementencomplex komt aan de J.P. Broekhovenstraat. Hierin komen 11 appartementen die bedoeld zijn voor de sociale woningmarkt.

Wethouder Bertus Jeensma is erg blij met de plannen voor deze plek: “Dit deel van de haven was sterk aan verbetering toe. Ook genereren we hiermee nieuwe woningen. Gisteren heeft het college van burgermeesters en wethouders het ontwerp bestemmingsplan vastgesteld en ter inzage gelegd. De ondertekening van vandaag brengt het project een stap dichterbij.”

Participatie

Voordat voorlopige plannen zijn vastgesteld heeft Prins Bouw al met partijen en omwonenden gesproken. Hieruit blijkt dat er veel enthousiasme voor de plannen is, maar ook dat niet alle partijen het hiermee eens zijn. Verschillende partijen vragen zich af of de bouwvolumes wel passend zijn. Ook hebben zij vragen bij de architectonische uitstraling. Wel zijn de bezwaren van mensen die in de buurt wonen zoveel mogelijk verwerkt in het voorliggende ontwerp bestemmingsplan. Verder kijkt de gemeente samen met Prins Bouw en verschillende betrokkenen naar het definitieve ontwerp. Het ontwerp ligt vanaf woensdag 24 augustus voor 6 weken ter inzage voor zienswijzen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg Nieuws 

elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie