Bevat Video: Video
Ankeiler: Op een stuk heide in Uddel is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Enkele tientallen meters aan heide is in vlammen opgegaan.

- Op een stuk heide in Uddel is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Enkele tientallen meters aan heide is in vlammen opgegaan.

De brandweer rukte met meerdere eenheden uit om het vuur te bestrijden. Volgens de Veiligheidsregio is sprake van flinke rook- en geuroverlast die met name in de richting van het nabijgelegen Ermelo goed waar te nemen is.

Naar verwachting neemt die overlast de komende uren af, aldus de Veiligheidsregio. Volgens een woordvoerder was de brand rond 05.00 uur onder controle.

. Het is niet de eerste keer dat er een heidebrand woedt aan de Aardhuisweg in Uddel. Het was eerder deze week ook al raak. Toen werden er aanmaakblokjes aangetroffen, waardoor werd uitgegaan van brandstichting. De politie hoopt dat van beide heidebranden er getuigen zijn die zich melden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bekijk de beelden van de brand:

Zie ook: ons liveblog met al het 112-nieuws