Ankeiler: Grote mannen in legerpakken, grote tanks en genoeg activiteiten. Meet the Marines!

- Grote mannen in legerpakken, grote tanks en genoeg activiteiten. Meet the Marines! Vandaag staat Kamp Nieuw-Milligen in het teken van de komst van het Korps Mariniers. Je kan daar op een speelse manier kennis maken met de mariniers. Ondanks dat de komst van het Korps nog een aantal jaar duurt is vandaag het kennismakingsevenement van 10:00 tot 16:00 uur.

Matthias Spaans, communicatie adviseur, vertelt waarom het Korps Mariniers voor Nieuw-Milligen heeft gekozen, “het Korps mariniers is van plan te verhuizen naar Nieuw-Milligen in ongeveer 2029. Korps Mariniers vindt de relatie met de lokale omgeving erg belangrijk. Vandaar komen we ons vandaag voorstellen, zodat mensen eens langs kunnen komen om te kijken wat het Korps Mariniers eigenlijk is.” Er valt genoeg te doen op zo’n kennismaking dag, “er is eigenlijk van alles. Je kan geschminkt worden, we hebben een klimtoren, je kan de operationele voertuigen van het Korps Mariniers zien, er worden bepaalde demonstraties gegeven”, zegt Matthias.

De mariniers vanuit Den Helder en Doorn verhuizen naar Nieuw-Milligen en het opleidingscentrum uit Rotterdam blijft in Rotterdam. Dan de vraag, waarom Nieuw-Milligen? “Hier in de buurt zijn veel oefenterreinen. Voor het varen hebben we nog steeds de nieuwe haven in Den Helder en nog steeds de opleidingskazerne in Rotterdam, dus dat werkt voor ons denk ik heel erg goed”, legt Matthias uit.

Meet the Marines is nog tot 16:00 uur te bezoeken aan de Meervelderweg 19 in Uddel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel