Ankeiler: Maurits de Boer heeft nauwe contacten met Spaanse voetbalclubs.

- Maurits de Boer heeft nauwe contacten met Spaanse voetbalclubs. Dat vertaalt zich volgend jaar tussen 1 en 5 mei in een vijfdaags voetbalkamp voor jongens en meisjes op de terreinen van de voetbalvereniging Hulshorst. Daar krijgen ze tweemaal per dag een training van vier professionele trainers van het Spaanse RCD Espanyol, de tweede voetbalclub na FC Barcelona en uitkomend in de hoogste Spaanse voetbaldivisie.

Spaans is taal die De Boer bezig houdt, mede door zijn vriendin die uit Peru afkomstig is. In het dagelijks leven is teammanager van de keukenbrigade van PEC in Zwolle. De plaats waar hij momenteel ook woonachtig is na jaren in ’t Harde woonachtig te zijn geweest.

Voetbalacademie

Espanyol heeft plannen in Nederland een voetbalacademie te stichten. In dat plaatje past een vijfdaags voetbalkamp om hier talentjes te zoeken. Het kamp is voor jongens en meisjes tussen de acht en dertien jaar. Door de Spaanse club werd Maurits de Boer benaderd met de vraag een vereniging te vinden die onderdak wilde bieden aan het kamp. Op zijn brieven werd gereageerd door de voetbalvereniging Hulshorst. Met Robbie Jonker van deze vereniging werd het contract ondertekend dat nu naar Spanje wordt gestuurd om de laatste puntjes op de 'i' te zetten. Als dat is gebeurd verwacht Maurits dat de inschrijving kan worden geopend.

Meespelen met jeugdteam Espanyol


De kosten worden 210 euro. Hierin is een tenue begrepen maar ook het eten tussen de middag in de kantine van de voetbalvereniging. Aan het eind krijgen de deelnemers een diploma. Indien zich een talent aandient mag deze bovendien naar Spanje om met een jeugdteam van Espanyol een toernooi te spelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel