Lead image 1:
Lead image TXT 1: Vos op 'wacht' voor hol. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Weer samen!. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: 'even' repareren. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Niet alleen ter verfraaiing, maar ook om de fantasie van kinderen te verrijken, zijn door de gemeente Nunspeet in 2014 boomstambeelden geplaatst bij de speelplaats aan de Stakenbergweg.

- Niet alleen ter verfraaiing, maar ook om de fantasie van kinderen te verrijken, zijn door de gemeente Nunspeet in 2014 boomstambeelden geplaatst bij de speelplaats aan de Stakenbergweg. Deze zijn nu aan een opknapbeurt toe om de levensduur te verlengen.

Peter van der Meijs

Peter van der Meijs, die de houten beelden toen samen met Dirk Verheij (daarmaals werkzaam bij de gemeente) heeft vormgegeven, is gevraagd om de onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Peter is woonachtig in Vaassen en is docent Bosbouw in Apeldoorn. Beeldhouwen, wood- en icecurving zijn zijn hobby’s. Een bijzondere tak van sport, waarbij het met name aankomt op detaillering.

Weer als nieuw

Peter heeft enkele dagen nodig gehad om alles bij te werken. Zo heeft de wolf bijvoorbeeld nieuwe oortjes gekregen en zijn de beelden opnieuw voorzien van een laklaagje. Hierbij is gebruik gemaakt van een speciale lak, die verrotting zoveel mogelijk tegengaat. Zo kunnen de beelden er weer jaren tegen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel