RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Jelle Seubring, Omroep Gelderland
27 september 2022 10:46


Marianne heeft geen tuin, maar wel 74 bloempotten op haar stoep
Foto: Marianne heeft geen tuin, maar wel 74 bloempotten op haar stoep
Marianne Happé. Foto: Omroep Gelderland

- Wat moet je als je geen tuin hebt, maar wel van planten houdt? Binnen staat het al snel vol, dus moet je toch buiten een plekje vinden. Marianne uit Elburg heeft dat gedaan. Ze gebruikt de stoep om bloempotten neer te zetten, en dat zijn er niet slechts een paar.

In het oude centrum van Elburg is geen 'echt' tuintje te vinden. Maar Marianne Happé heeft zo'n veertig meter van de stoep opgefleurd met bloemen en planten. "Het begon met twee planten toen ik hier kwam wonen. Daarna is het steeds verder uitgebreid", vertelt ze in BuitenGewoon.

Kijk naar een interview met Marianne:

Maximum

Het aantal potten nam steeds verder toe. "74 potten heb ik", zegt ze lachend. "Ik denk dat ik wel een beetje het maximum heb bereikt. Want de hulpdiensten moeten er ook nog langs." Dat is iets waar ze zelf rekening mee houdt, want de gemeente klaagt niet. "Dat heb ik nog nooit gehad."

Marianne mist een tuin wel. "Maar dan begin je met een paar potten, en voor je het weet heb je dit." Ze wordt er enorm gelukkig van. "Dit is echt mijn plek. Er komen heel veel toeristen langs die een praatje maken. Het gaat altijd over de slakken en of het veel werk is."

Bekijk hieronder de hele uitzending van BuitenGewoon.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg Nieuws 

elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie