RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
30 september 2022 9:50


Bouw appartementen Brinkersweg groen licht
Foto: Bouw appartementen Brinkersweg groen licht
Brinkersweg 2. Foto: RTV Nunspeet

- De bouw van een pand met drie appartementen en winkelruimte aan de Brinkersweg in Nunspeet kan doorgang vinden. De gemeenteraad wordt gevraagd het ingediende bezwaarschrift ongegrond te verklaren en de benodigde verklaring van geen bedenkingen af te geven, zodat de omgevingsvergunning kan worden verleend.

Bezwaarschrift ongegrond

De bezwaren zijn onder meer gericht tegen de hoogte van het gebouw en de inbreuk die daarmee wordt gedaan op de omgeving. Het college van burgemeester en wethouders erkent dat de hoogte hoger is dan het geldende bestemmingsplan toestaat. Maar men is ook van mening dat dit wel past, omdat het gaat om een locatie in de centrumschil van Nunspeet. Kritiek is ook dat de parkeergarages voor meer drukte gaan zorgen op het Kerkpad. Het college geeft aan dat het gaat om maar een zeer beperkt aantal extra verkeersbewegingen en er geen sprake is van een onaanvaardbare toename van verkeer.

Winkelruimte

Het ingediende punt dat de winkelruimte zou kunnen worden omgezet naar appartementen is niet aan de orde, omdat dit eenvoudigweg niet mogelijk is op basis van de te verlenen vergunning. Het winkelpand staat momenteel al leeg. Kledingreparatie Mode Schaar is bezig met de verhuizing en heropent volgende week op Dorpstraat 3A (naast De Roskam) te Nunspeet het naaiatelier.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie