Lead image 1:
Lead image TXT 1: Bezoekerscentrum Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Na ruim tien jaar kan het ontwerp bestemmingsplan voor het Buitencentrum Veluwe Noord ter inzage worden gelegd door de gemeente Nunspeet.

- Na ruim tien jaar kan het ontwerp bestemmingsplan voor het Buitencentrum Veluwe Noord ter inzage worden gelegd door de gemeente Nunspeet. Het plan voorziet onder meer in de aanleg van een klimbos. Breekpunt was lange tijd dat er geen vergunning kon worden verkregen in het kader van de Wet Natuurbescherming. Dit als gevolg van de landelijke stikstofdepositite-problematiek. Uiteindelijk heeft de provincie Gelderland op 2 december 2021 deze vergunning alsnog verleend, zodat opnieuw het ontwerpbestemmingsplan ter inzage kon worden gelegd.

Parkeren

De gemeente gaat akkoord, dat het parkeren voor het buitencentrum mogelijk blijft op het Veluwetransferium aan de Plesmanlaan. Dat kan, omdat het aantal benodigde parkeerplaatsen sterk is afgenomen als gevolg van het heffen van entree voor de toegang van het bezoekerscentrum. Ook na realisatie van het klimbos en kleinschalige horeca blijven minder parkeerplaatsen nodig dan voorheen.

Horeca

De horeca mag maximaal 120 vierkante meter in beslag nemen met een bijbehorend terras. Aan de horeca worden wel voorwaarden verbonden. Zo mag het niet gebruikt worden voor feesten, partijen en evenementen, die geen verband houden met de aard van het natuurbelevingscentrum. Ook mag de horeca niet bedrijfsmatig worden geëxploiteerd. Daarnaast zijn er grenzen gesteld aan de openingsuren van de horeca.

Bezwaarschrift

Heet hangijzer is wel dat er bezwaren zijn ingediend tegen het bestemmingsplan. De raad wordt gevraagd deze ongegrond te verklaren. De indieners kunnen daar wel beroep tegen aan tekenen, hetgeen tot verdere vertraging kan leiden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel