Ankeiler: True Colors stelt gratis leen-pride-vlaggen beschikbaar voor alle inwoners en bedrijven van Nunspeet om 11 oktober massaal te kunnen vlaggen!

- True Colors stelt gratis leen-pride-vlaggen beschikbaar voor alle inwoners en bedrijven van Nunspeet om 11 oktober massaal te kunnen vlaggen!

Pride Vlag

De pride-vlag, bij veel mensen bekend als de regenboogvlag, werd vorig jaar op Coming Out Day voor het eerst in Nunspeet gehesen. Een belangrijk en mooi moment. Ook dit jaar zal de burgemeester de pride-vlag hijsen. Daarnaast organiseert True Colors de actie 'raise your flag'. True Colors stelt gratis pride-vlaggen beschikbaar voor inwoners en bedrijven van Nunspeet om op te hangen op Coming Out Day op 11 oktober! Wil jij als inwoner of bedrijf ook een pride-vlag ophangen? Stuur dan een e-mail naar truecolorsnunspeet@gmail.com. Je krijgt dan een pride-vlag in bruikleen. Wij komen de vlag gratis naar je toe brengen (en weer ophalen). Je hoeft zelf de deur niet uit.

Coming Out Day

Op Coming Out Day, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het uit de kast komen oftewel de coming-out; het moment dat (LHBTIQ+) mensen openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

True Colors roept alle inwoners en bedrijven op de pride-vlag op Coming Out Day op te hangen. Laat zien dat iedereen welkom is en zich thuis mag voelen in de gemeente Nunspeet!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel