RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Niels Kater, RTV Nunspeet i.s.m. Omroep Gelderland
3 oktober 2022 8:41


Ouders zijn bureaucratie rond leerlingenvervoer helemaal zat
Foto: Ouders zijn bureaucratie rond leerlingenvervoer helemaal zat
Alfred Westerink en zijn vrouw Daniëlle zijn de bureaucratie rond het leerlingenvervoer helemaal zat. Foto: Omroep Gelderland

- Ze lopen tegen enorm veel bureaucratie aan en dat moet anders. Ouders van kwetsbare kinderen voelen zich niet serieus genomen door de instanties als het gaat om leerlingenvervoer. Niemand lijkt de verantwoordelijkheid te nemen. Om dat te veranderen is er een petitie opgezet om te werken aan een wet die er voor moet zorgen dat het leerlingenvervoer beter wordt geregeld.

Alfred Westerink is één van de ouders die zich uit durft te spreken. Regelmatig dient hij een klacht in omdat zijn zoon Wouter niet of niet tijdig wordt opgehaald. Steeds weer loopt hij tegen muren op en heeft hij te maken met het bekende kastje-naar-de-muur-fenomeen. In de video legt hij uit waar hij tegenaan loopt:

Petitie

Er is inmiddels een petitie opgezet om te vragen om maatregelen. Ook moet er een wet worden ingevoerd die -net als bij ambulances- de aanrijtijden van leerlingentaxi's moet garanderen. Daar wordt hard voor gelobbyd, ondermeer door de organisatie Ouders en Onderwijs.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Nieuws 

voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie