RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
7 oktober 2022 17:17


Tweedehands kinderkledingmarkt al jaren een succes
Foto: Tweedehands kinderkledingmarkt al jaren een succes
Annemarie Veenstra op kinderkledingmarkt. Foto: RTV Nunspeet

- Sinds 2016 organiseert Annemarie Veenstra elk voor- en najaar een tweedehands kinderkledingmarkt in Nunspeet. De markt wordt gehouden in het WOC op de Binnenhof. Particuliere verkopers bieden hier kinderkleding aan voor een leuke prijs.

Tweedehands kleding is populair

De kinderkledingmarkt is elk halfjaar een groot succes. Tweedehands (kinder)kleding is in trek. Niet alleen vanwege de prijs, maar ook vanwege de duurzaamheid. Door tweedehands kleding te kopen en verkopen, wordt goede kleding hergebruikt in plaats van weggedaan. Annemarie is na al die jaren nog steeds heel enthousiast over de markt. “Iedereen is blij. Verkopers ruimen hun kast op en verdienen tegelijk wat geld. En kopers kunnen de kasten weer vullen met mooie kleding voor weinig geld.”

Goed doel

Kleding die op de markt niet wordt verkocht, kan aan het einde van de avond direct gedoneerd worden aan stichting GAiN, een noodhulporganisatie. “Zij zorgen ervoor dat de kleding op de juiste plekken terecht komt; daar waar kinderen in nood zijn, of zij verkopen het in hun kringloop winkel en dan komt het geld op de plek waar nood is. En zo is de cirkel rond.”

Blij

Er zit veel werk in de organisatie van de kledingmarkten, maar het is het Annemarie meer dan waard. “Ik organiseer de markten vanwege meerdere redenen. Zo is het fantastisch voor mensen met een kleine beurs, helemaal nu vanwege de hoge inflatie en energieprijzen. Maar ik ben ook blij dat ik een bijdrage kan leveren aan het feit dat veel kleding een tweede leven krijgt.” Een week of acht voor de beurs kunnen verkopers zich al aanmelden, zij krijgen allemaal een plekje op de markt aangewezen. Verkopers betalen daar huur voor. Er wordt ook huur aan het WOC en Interact Contour betaald.

Speelgoedbeurs

Op 4 november is er een pilot speelgoedbeurs. Een mooi moment voor ouders en bijvoorbeeld opa’s en oma’s om alvast cadeautjes te kopen voor de decembermaand. Het is de bedoeling dat hier mooi speelgoed verkocht voor vriendelijke prijzen. “Nu komen de feestdagen eraan, dit is voor ouders misschien wel een spannende tijd in verband met het aanschaffen van cadeautjes. Kom alleen, leuk als je zo toch je kinderen kunt verrassen.” Voor een inpaktafel met plakband en scharen wordt gezorgd. Wel is het de bedoeling dat men zelf het inpakpapier meeneemt.

Wilt u op de hoogte blijven? Alle events worden op Facebook en Instagram aangekondigd. Volg daarvoor ‘2dehandskinderkledingnunspeet’.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie